Ruim 12.000 gevouwen vogeltjes niet genoeg voor nieuw wereldrecord

8 juli 2017 om 18:41 • Aangepast 20 november 2020 om 23:45
nl
Een lange slinger van ruim 12.000 gevouwen vogeltjes versierde zaterdagmiddag bomentuin 'd'n Hooijdonk' in Den Dungen. Organisator BigBird ging voor een wereldrecord voor de langste schakel van origamifiguren.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

12142 gevouwen vogeltjes hingen er tussen de bomen in Den Dungen. "Geen nieuw wereldrecord, maar wel ons doel van 6000 vogeltjes behaald. Daar zijn we héél erg trots op. Het was een hele mooie dag. Veel mensen kwamen kijken. Prachtig", vertelt Erwin Frunt van reclamebureau BigBird.

Wereldrecord Oostenrijk
Ondanks de grote hoeveelheid vogeltjes werd er toch geen nieuw record neergezet. De organisatie ging namelijk uit van het record van 5510 geschakelde origamifiguren. Dat werd in mei 2017 door Japan neergezet.

Hier zouden ze in Den Dungen makkelijk overheen gaan. Maar een dag voor de poging in Den Dungen nam Oostenrijk het wereldrecord met ruim 21.000 origamifiguren over. “Dat is best wel jammer, ja. Maar niks aan te doen.”

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente Sint-Michielsgestel hielp mee voor de Nederlandse poging. Voor beginners was er een ‘makkelijke duif’ en voor de echte kenners een ‘moeilijke kraanvogel’. De inwoners gingen massaal aan de slag en leverden dozen vol vogeltjes op verschillende plekken in.

Wat er gaat gebeuren met de vogeltjes zodra de recordpoging voorbij is, is even de vraag. "We gaan vragen aan de origamivouwers wat we er mee kunnen doen. We zorgen voor een leuke bestemming."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.