Oog in oog met een giraffe, het kan vanaf nu in ZooParc Overloon

8 juli 2017 om 19:37
nl
"Hun koppen zijn heel bijzonder. Ze hebben héél indringende ogen." Wie wil weten of dierenverzorger Steven van den Heuvel gelijkt heeft, moet naar ZooParc Overloon. Daar is een giraffenverblijf geopend waar je de gevlekte langnekken op ooghoogte kunt bekijken.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Nadat Libéma in 2015 eigenaar werd van het ZooParc, namen verschillende nieuwe bewoners hun intrek. Zo werden er al leeuwen en tijgers verwelkomd. En nu zijn er ook giraffen. "Die stonden al even op onze verlanglijst. Het is een wens die in vervulling is gegaan", aldus Van den Heuvel.
[Facebook:https://www.facebook.com/zooparcoverloon/posts/1485772081475127:0]

Erg láááng
De drie vrouwtjes Naomi, Subira en Limber kwamen vorige week vanuit Polen, Tsjechië en Duitsland naar Overloon. "Ze zijn erg relaxed, rustig."

En ze zijn vooral ook erg lang. Naomi en Subira zijn pas drie jaar oud en nog niet helemaal volgroeid. Toch tikken ze al bijna de vier meter aan. Limber is zes jaar oud en steekt nog een stukje boven de andere giraffen uit.

Staring contest
Normaal gesproken is een staring contest met de dames uitgesloten. Maar niet in Overloon. In het nieuwe binnenverblijf van het dierenpark staan bezoekers precies op de juiste hoogte om ze in de ogen te kunnen kijken. "En je ziet ook goed hoe lang die nekken nu echt zijn."
[Youtube:https://youtu.be/ysUL0mlQY1c]

Over een tijdje hebben de vrouwtjes wellicht alleen nog maar oog voor de mannetjes. "In 2018 of 2019 komt er hopelijk een leuke man bij. Als we toestemming krijgen, willen we graag onze bijdrage leveren aan het Europese fokprogramma."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.