Video

Auto van snelweg gedrukt en vier keer over de kop, twee jaar celstraf geëist

11 juli 2017 om 16:10 • Aangepast 20 november 2020 om 23:42
nl
Tegen een inwoner van Valkenswaard is bij de rechtbank in Den Bosch twee jaar gevangenisstraf geëist. Hij zou op nieuwjaarsdag bij een verkeersruzie op de N2 bij Eindhoven een andere auto van de weg hebben gedrukt. Volgens de officier van justitie zouden acht maanden van de straf voorwaardelijk moeten zijn. Ook vindt justitie dat de man zijn rijbewijs voor vier jaar moet inleveren.
Profielfoto van Marielle Bijlmakers/Hans Janssen
Geschreven door
Marielle Bijlmakers/Hans Janssen
Wachten op privacy instellingen...

Met tranen in zijn stem zei de verdachte eerder dinsdagmorgen bij de rechtbank dat het hem heel erg spijt wat er is gebeurd. Het slachtoffer had geen boodschap aan de excuses van de man.

Wachten op privacy instellingen...


Ophef na beelden dashboardcamera
Het delict kreeg enorm veel publiciteit toen beelden van de aanrijding werden verspreid. Ze waren bij toeval opgenomen met een dashboardcamera. Het filmpje werd dinsdagmorgen ook in de rechtszaal afgespeeld.

De 41-jarige verdachte, die zich bij de rechter moest verantwoorden voor poging tot doodslag, vindt dat de bestuurder van de andere wagen evenmin vrijuit gaat. Hij zou hem over een afstand van vijf kilometer hebben lastig gevallen.

Wachten op privacy instellingen...


Bovendien zou de inwoner van Valkenswaard eerder die dag op dezelfde weg iets hebben meegemaakt waarvan hij zeer onder de indruk was geraakt. Hij had hiervan ook aangifte willen doen wat hem door de politie is ontraden. Al met al voelt de verdachte zich ook slachtoffer: "Mijn leven is dit jaar één grote puinhoop geweest.”

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


'Geen poging tot doodslag'
De advocaat van de man vindt dat haar cliënt niet beschuldigd kan worden van poging tot doodslag. De stuurbeweging van de verdachte naar rechts was volgens haar niet bedoeld om een dodelijk ongeval te veroorzaken. Ze drukte het, naar eigen zeggen, bovendien nog zacht uit als ze zegt dat het rijgedrag van de slachtoffers evenmin de schoonheidsprijs verdiende.

Ze wees verder op het feit dat de man zijn baan kwijt is en dat hiervan ook zijn gezin de dupe is geworden. De raadsvrouw bepleitte een voorwaardelijke straf.

Verkeersruzie
Het slachtoffer reed op nieuwjaarsdag samen met zijn vriendin over de weg, die parallel loopt aan de A2. Er ontstond een verkeersruzie tussen hem en een andere automobilist. Deze bestuurder van een Audi A8 zou eerst heel dicht op hem hebben gereden en daarna rechts hebben ingehaald.

"Ik seinde van: 'doe eens normaal, man'", vertelde het slachtoffer in het opsporingsprogramma Bureau Brabant, waarbij hij onherkenbaar in beeld werd gebracht. "Hij wordt boos en duwt mij letterlijk naar een lantaarnpaal." Zijn auto raakte de lantaarnpaal niet, maar belandde wel in de sloot en sloeg vier keer over de kop.

'Helemaal gek'
"Ik sta in de sloot, helemaal nat, en zie mijn vriendin nog in de auto zitten. En ik zie haar helemaal niet bewegen. Dan word je helemaal gek." Het ongeluk is vanuit een auto op de A2 gefilmd met een dashcam. Ook die beelden werden getoond in Bureau Brabant.

Wachten op privacy instellingen...


De wagen met daarin het slachtoffer sloeg vier keer over de kop, wat werd gefilmd door een dashboardcamera van weer een ander voertuig. Op de beelden was te zien dat er in de auto van de verdachte ook nog een jong meisje zat.

Letsel aan duim, hoofd en schouder
Het slachtoffer hield onder meer een gebroken duim, sneeën in zijn hoofd en een gescheurde spier in zijn been aan het ongeluk over. Ook heeft hij waarschijnlijk voor de rest van zijn leven pijn aan zijn schouders. Zijn vriendin had een gebroken pols, meerdere kneuzingen en last van haar rug en nek.

De verdachte werd een week later opgepakt. Hij zegt dat hij niet doorhad dat hij de auto van de weg drukte. De man herhaalde die woorden tijdens de rechtszaak.

Hij zei ook dat hij nooit heeft meegekregen dat de andere auto in de sloot was gereden. Hij werd er, volgens zijn lezing, pas mee geconfronteerd nadat hij de beelden op Facebook was tegen gekomen. In zijn laatste woord zei hij nogmaals dat het ‘heel erg’ is wat er is gebeurd en dat hij dit ‘zo snel mogelijk’ achter zich wil laten.
 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

 
De beelden uit Bureau Brabant:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.