In Eindhoven wordt een grootse Vikingfilm opgenomen en jij kan erin spelen

11 juli 2017 om 21:25
nl
Het Prehistorisch Dorp in Eindhoven wordt de locatie van een nieuwe internationale filmproductie. De film Redbad speelt zich af in de vroege middeleeuwen en daarom is het openluchtmuseum, dat bezoekers meeneemt naar het verre verleden, hiervoor uitermate geschikt. De productie is op zoek naar mensen in de omgeving die als middeleeuwse strijders willen figureren in de film.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De Eindhovense regisseur Roel Reiné slaat met producent Klaas de Jong, beiden bekend van de film Michiel de Ruyter, de handen weer ineen voor dit historische epos. Het verhaal speelt zich onder andere af in Dorestad, een bloeiend handelscentrum en een van de belangrijkste handelsplaatsen in Europa in de vroege middeleeuwen. Andere delen van de film worden in Duitsland, België en Denemarken opgenomen.

Figuranten gezocht
De makers van de film zoeken nog vikingachtige types in Brabant die willen figureren in de film. Mensen die graag met een hakbijl tekeer gaan en tegelijkertijd mee willen spelen in een van Nederlands grootste films kunnen zich opgeven via de website van Redbad.

De opnames beginnen naar verwachting in september en de film zal in 2018 in de bioscoop te zien zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.