Zwangere vrouw stuurde dreigbrieven naar zichzelf zodat haar man naar huis zou komen

13 juli 2017 om 16:59
nl
Een vrouw uit Waalwijk die haar eigen bedreigingen in scene zette, krijgt een taakstraf van 240 uur. Daarnaast kreeg ze een voorwaardelijke celstraf van twee maanden gekregen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De vrouw had net haar ouderlijk huis verlaten, zat alleen zwanger thuis terwijl haar man op de luchtmachtbasis van Gilze-Rijen aan het werk was. Daar stuurde zij dreigmails naartoe.

Naar zichzelf stuurde ze brieven waarin ze schreef dat het kindje dat zij droeg nooit geboren zou worden. Die brieven deed ze in haar eigen brievenbus. Als zoiets zich voordeed kwam haar man elke keer naar huis.

'Keel doorsnijden'
Naar de luchtmachtbasis stuurde ze e-mails. In die mails en via Facebook twee collega's van haar man. 

Er stonden teksten in als: “We snijden jullie de keel door, dan gaan jullie bloeden voor Allah, kankermilitairen.” Deze teksten werden als serieuze terroristische bedreigingen opgevat. Daardoor werden politie, justitie en de Koninklijke Marechaussee in opperste staat van paraatheid gebracht. De vrouw erkent dat ze het zelf deed, maar ze kan het zich alleen niet meer herinneren.

Poging tot doodslag
De Waalwijkse wordt ook nog een poging tot doodslag verweten op haar ongeboren kind. Ze vertelde haar man dat iemand haar had aangevallen, maar in werkelijkheid had ze zichzelf laten vallen met een tas vol boeken. Ze vond dat haar man straf verdiende omdat hij vertelde dat hij die dag niet thuis kon blijven.

De rechtbank verwijt het de vrouw heel erg dat de zaak justitie en politie veel tijd en aandacht heeft gekost.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.