Marianne Vos gaat bij rentree in ultrakorte proloog weer onderuit

13 juli 2017 om 22:45 • Aangepast 20 november 2020 om 23:37
nl
Marianne Vos ontbrak door een gebroken sleutelbeen tijdens het NK wielrennen en de Giro Donne. Donderdagavond maakte ze haar rentree op de weg tijdens de BeNe Ladies Tour. Een succes werd het niet, de wielrenster uit Babyloniënbroek kwam in de proloog van 1,9 kilometer ten val.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Ze had er nog geen kilometer opzitten toen Vos tegen het asfalt smakte. Bij een bocht van 180 graden ging ze in de fout, ze begon te snel weer met trappen. De schade bleef beperkt tot een een wondje en een schaafplek op haar rechter onderarm.

ZIE OOK: Marianne Vos mikt op rentree bij BeNe Ladies Tour: 'Ik hoop snel weer op niveau te zijn'Vos had geluk dat ze de proloog uiteindelijk nog uit wist te rijden. Bij de val liep de tube van haar achterwiel, maar in de korte proloog mochten rensters niet gevolgd worden door een materiaalwagen. Met hulp van toeschouwers werd de band er weer opgelegd."

Wachten op privacy instellingen...


Vos reed de 1,9 kilometer uiteindelijk uit in drie minuten en elf seconden. De Australische Annette Edmondson won de proloog in Vlissingen, voor Janneke Ensing en Elinor Barker. Edmondson was 46 seconden sneller dan Vos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.