Zomers gevulde bolcourgette

14 juli 2017 om 15:15
nl
Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. En hoewel de regen deze vrijdag met bakken uit de hemel komt, gaan we aan de slag met een zomers receptje. Gevulde bolcourgette.
Profielfoto van Daisy Schalkens
Geschreven door
Daisy Schalkens

Peter haalde deze week z'n inspiratie uit de moestuin. Daar vond hij bolcourgettes. Een groente die we niet vaak zien en dus des te leuker om mee aan de slag te gaan. 

Benodigdheden voor 2 personen

2 bolcourgettes
- 1 gewone courgette
- 1 wortel
- gedroogde knoflook
- 1 tomaat
- parmezaanse kaas
- bosje basilicum

Dit moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hol de bolcourgettes uit en snij het vruchtvlees op blokjes. Snij de wortel en gewone courgette ook op blokjes. Bak alle groente in een scheut olijfolie aan in een pan. Doe het op laag vuur zodat het 'zweet'. Voeg gedroogde knoflook en basilicum toe en bak dit even mee. Breng het geheel op smaak met zout en peper.  

Snij de tomaten op dikke plakken en leg ze op een met olijfolie besprenkelde bakplaat. Strooi hier parmezaanse kaas over. Zet de bolcourgettes op de bakplaat en schuif alles voor twintig minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.