Michael van Gerwen heeft maar elf minuten nodig voor 6-0 zege

15 juli 2017 om 10:01 • Aangepast 20 november 2020 om 23:36
nl
Zijn eerste pijl op een dubbel ging mis, maar daarna was bijna alles raak voor Michael van Gerwen. In elf minuten was hij vrijdagavond klaar met zijn achtste finaleduel tijdens de US Darts Masters. Tegenstander Chris White stapte met een 6-0 nederlaag van het podium.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Gerwen eindigde de wedstrijd met een 132-finish. Terwijl White nog op 267 stond, gooide Van Gerwen twee keer een bullseye om vervolgens met dubbel zestien te eindigen.

Wachten op privacy instellingen...

White kreeg tijdens de wedstrijd drie keer een kans op een dubbel, maar wist geen enkele keer raak te gooien. Van Gerwen gooide zes van de acht kansen raak, waardoor hij simpel won. Hij eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van bijna 105 per beurt.

Finaledag
Van Gerwen speelt op de finaledag in de kwartfinale tegen Dave Richardson. In een eventuele halve finale is een ontmoeting mogelijk met Dawson Murschell. De 21-jarige Canadees maakte indruk door de als vierde geplaatste James Wade te verslaan (6-5). In de kwartfinale staat hij zaterdag eerst nog tegenover de Welshman Gerwyn Price.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.