Michael van Gerwen wint in Las Vegas: ‘Maar mooiste prijs is dat ik vader word’

16 juli 2017 om 08:47 • Aangepast 20 november 2020 om 23:35
nl
Michael van Gerwen heeft zaterdagnacht de US Darts Masters op zijn naam geschreven. De regerend wereldkampioen was in de finale te sterk voor Daryl Gurney: 8-5.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout
Wachten op privacy instellingen...


Van Gerwen begon de wedstrijd met een break. Een 124-finish bracht 'Mighty Mike' direct op een 1-0 voorsprong. Vervolgens wist hij ook zijn eigen leg te houden.

Daarna was het woord vooral aan Gurney. De Noord-Ier kwam op gelijke hoogte en liep vervolgens uit naar een 5-3 voorsprong.

Uit het niets was Gurney zijn goede vorm daarna weer kwijt en kwam hij in zijn beurten niet veel verder dan zestig punten met drie pijlen. Van Gerwen kwam terug tot 5-5.

Met een nieuwe break kwam Van Gerwen op een 6-5 voorsprong en hij hield daarna ook zijn eigen leg. Gurney kwam nog wel terug tot 7-6, maar daarna besliste Van Gerwen de wedstrijd met een 98-finish.

Wachten op privacy instellingen...


'Dit voelt fantastisch'
Kort na de toernooizege liet Van Gerwen op het podium blijken zeer blij te zijn met de toernooizege. “Dit voelt fantastisch. Het was lang geleden dat we in Las Vegas waren. Als je dan terug bent, wil je ook iets speciaals doen.”

Hij wees op de Las Vegas Desert Classic, die van 2002 tot 2009 georganiseerd werd. Van Gerwen speelde drie keer het kwalificatietoernooi, maar kwam nooit in het hoofdtoernooi van de Las Vegas Desert Classic terecht. “Ik heb dus nog nooit op dit podium verloren!”

Van Gerwen had mooie woorden voor tegenstander Gurney. “Hij heeft het me echt moeilijk gemaakt. Ik heb er hard voor moeten werken. Maar het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint.” Mighty Mike genoot van de winst, maar gaf ook toe dat er op dit moment iets anders belangrijker is.

Hij ontbreekt op het volgende toernooi van de World Series of Darts omdat hij rond die periode zijn eerste kindje verwacht. “Dat is de grootste prijs, dat ik vader word. Dat is geweldig.”

Finaledag
Gurney bereikte de finale door in de halve finale te winnen van Gary Anderson. De Schotsenummer twee van de wereld stond in dat duel met 4-1 voor, maar Gurney draaide de wedstrijd volledig om en won uiteindelijk met 8-4. Van Gerwen bereikte de finale zeer eenvoudig. Nadat hij op zaterdag met 6-0 te sterk was voor Chris White, volgden op de finaledag overwinningen op Dave Richardson (8-1) en Gerwyn Price (8-0).

Wachten op privacy instellingen...

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.