Miroslaw, Piotr en Daniel kwamen nooit aan bij de komkommerkwekerij

16 juli 2017 om 14:43
nl
Bij AB Werkt in Veghel is zeer verslagen gereageerd op het auto-ongeluk, zaterdagmorgen bij Haps, dat aan twee Polen en een Roemeen het leven kostte. Eén medewerker overleefde de crash. Het uitzendbureau, waarvoor de vier mannen werkten, spreekt van een ‘droevige gebeurtenis’. “Maar we willen het niet bij woorden alleen laten”, aldus woordvoerder Christianne Kraan.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

AB Werkt zal er alles aan doen om familie van de slachtoffers zo snel mogelijk naar Nederland te laten komen. Het uitzendbureau wil dinsdagavond in Baarlo voor hen en andere betrokkenen een herdenkingsdienst houden. Een Poolse pastoor zal hierbij medewerking verlenen.

Politie onderzoekt oorzaak
De slachtoffers waren op weg naar hun werk in Rijkevoort toen de wagen waarin ze zaten op de afslag Haps op de snelweg A73 uit de bocht vloog. De oorzaak is nog onbekend. De politie onderzoekt dit. “Er is wel met de man gesproken die het ongeluk heeft overleefd, maar hij was te zeer onder de indruk van wat er was gebeurd om ons meer te kunnen vertellen”, aldus Kraan.

Bij het eenzijdige ongeval kwamen twee Polen van 22 en 54 en een Roemeen van 28 jaar om het leven. Een 22-jarige Poolse collega, die ook in de auto zat, overleefde de crash. Hij kon na controle in een ziekenhuis naar huis, maar verkeert volgens AB Werkt in een shock.

Het ongeluk gebeurde rond halfzeven. De auto kwam, nadat het uit de bocht was gevlogen, tegen een boom tot stilstand. De drie mannen die omkwamen, overleden ter plaatse. 

'Schok groot in Rijkevoort'
Volgens een verklaring op de site van AB Werkt waren alle vier de mannen ‘zeer gewaardeerde medewerkers', die al enige tijd door dit bureau werden uitgezonden. Kraan: "Ze werkten al verscheidene maanden op een tuinbouwbedrijf in Rijkevoort. We zijn daar zaterdag na het ongeluk nog geweest met de overlevende. Ook daar was de schok groot."

Een afvaardiging van AB Werkt heeft verder een bezoek gebracht aan vakantiepark De Berckt in Baarlo waar de vier buitenlanders woonden.

'Eerste keer'
Het uitzendbureau heeft inmiddels ook contact gehad met familieleden van de slachtoffers in Polen en Roemenië. De Poolse vader van één van hen is al in ons land. Kraan: "We hebben mensen in huis, die hiervoor de juiste taal spreken, maar ook voor hen is het heel heftig. Het is voor het eerst dat we met zo’n drama worden geconfronteerd. We zien het wel als een plicht om de familieleden op onze kosten naar Nederland te halen."

Zij, collega’s en vrienden van de slachtoffers zullen worden uitgenodigd om dinsdag aanwezig te zijn op de herdenkingsbijeenkomst in Baarlo. De burgemeester van de Noord-Limburgse gemeente Peel en Maas, Wilma Delissen, zal hierbij aanwezig zijn om haar medeleven te betuigen. Baarlo, waar de mannen dus op een vakantiepark verbleven, valt onder Peel en Maas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.