Video

Timo Roosen bekeek Champs-Élysées van heel dichtbij: 'Dat was minder'

17 juli 2017 om 18:47
nl
Timo Roosen is momenteel bezig aan zijn tweede Tour de France. Op de rustdag kijkt hij terug op de eerste editie. Hij eindigde de Tour van 2016 als nummer 111, inclusief valpartij op de slotdag.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Naam: Timo Roosen
Geboortedatum: 11 januari 1993
Geboorteplaats: Goirle
Tour de France: 2016
Moment om te herinneren: Eerste keer op de Champs-Élysées

Hoe was het om voor het eerst de Champs-Élysées op te rijden aan het einde van de Tour de France?
"Dat gaf wel een speciaal gevoel. Het geeft je het idee: het zit er bijna op. Je zag het als kind op tv. Het is de mooiste plek om te koersen, vind ik. Voor mij was het vorig jaar wel iets minder, omdat ik daar toen op de grond heb gelegen. Ik heb de Champs-Élysées van heel dichtbij bekeken."

Wat gebeurde er toen?
"In de sprint werd het heel hectisch. Links was een valpartij, daardoor kwam alles naar rechts toe. Maar op rechts is de weg heel slecht. Ik weet eigenlijk niet precies wat er gebeurde, voor ik het wist lag ik daar op de grond. Ik denk dat ik door een gat in de weg onderuit ben gegaan."

Over een week hoop je weer op de Champs-Élysées te rijden, is dat anders in vergelijking met vorig jaar?
"Je neemt de ervaring van vorig jaar mee. Toen was het zaak om te leren hoe de Tour is, we hadden het nooit gedaan. Dit jaar zijn we er meer op ingespeeld. We hebben misschien ook iets meer power in de finale. Het is lastig om de sprinttrein perfect op te zetten, maar we kunnen Dylan Groenewegen wel goed positioneren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.