GOUD! Na olympische titel ook wereldtitel voor zwemmer Ferry Weertman

18 juli 2017 om 12:31 • Aangepast 20 november 2020 om 23:31
nl
Zwemmer Ferry Weertman heeft in het Balatonmeer in Hongarije de wereldtitel op de tien kilometer veroverd. Lange tijd lag de 25-jarige Eindhovenaar achterin het peloton, maar gedurende de wedstrijd schoof hij steeds verder naar voren. Na een eindsprint tikte hij als eerste aan.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De vriendin van Weertman, zwemster Ranomi Kromowidjojo, reageerde direct na de race enthousiast op de prestatie van haar vriend: 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Twee Europese titels en olympisch goud had Weertman al in de tas, maar wereldkampioen was hij nog niet. Op de tien kilometer in Boedapest bracht hij hier verandering in.     

Wachten op privacy instellingen...

Ook de teamgenoot van Weertman, Marcel Schouten, deed mee aan de tien kilometer in Hongarije. Hij werd achttiende. Beide Eindhovense zwemmers werden tijdens de race begeleid door hun trainer, oud-zwemmer Marcel Wouda uit Tilburg. 

Wachten op privacy instellingen...

Goud in Rio
Vorig jaar in Rio zwom Weertman voor de kust van de Copacabana naar de mooiste zege in zijn carrière: de olympische titel. De Griekse zwemmer Spiros Gianniotis zwom weliswaar als eerste onder de plaat door, maar het was Weertman die sneller en beter aantikte.

Behalve in het open water komt Weertman later op de WK ook in het vijftig-meterbad in actie. In het zwembad staat de achthonderd meter vrije slag op zijn programma.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.