Aanvoerder Hagemeijer van de Tilburg Trappers stopt: kampioenswedstrijd blijkt afscheid

19 juli 2017 om 13:37 • Aangepast 20 november 2020 om 23:29
nl
Aanvoerder Diederick Hagemeijer van de Tilburg Trappers stopt met ijshockey. Eind april bezorgde Hagemeijer de club nog het kampioenschap in de Oberliga door de beslissende 4-3 te maken. Naar nu blijkt was deze kampioenswedstrijd dus ook de afscheidswedstrijd van de aanvoerder.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Op de website van de club geeft de 28-jarige ijshockeyer aan dat hij zich in die wedstrijd al realiseerde dat het ‘mogelijk de laatste keer kon zijn’. De beslissing om te stoppen nam hij pas 2,5 maand later. Maandag stelde hij hiervan zijn ploeggenoten op de hoogte.

Hij noemt het een ‘ontzettend moeilijk besluit’, maar wel een beslissing waar hij volledig achter staat. "30 tot 35 uur per week slokte het ijshockey van mijn tijd op", vertelt hij. Waardoor er maar weinig ruimte overbleef voor familie en vrienden.

Wachten op privacy instellingen...

IJshockey staat voor Hagemeijer gelijk aan ‘passie en plezier, gaat hij verder. "Wanneer het werk wordt, moet ik ermee stoppen." En dat moment is voor de Tilburgse aanvoerder nu aangebroken.

Zijn debuut maakte Hagemeijer bij de Trappers in het seizoen 2004-2005. Vervolgens speelde hij bij Tri City Storm in Amerika en bij Eindhoven Kemphanen om In 2010 terug te keren in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

Of we Hagemeijer nog eens terugzien in het ijshockey, is de vraag. Voorlopig wil hij even afstand nemen. Maar Trappers en de jongens zitten in zijn hart, zegt hij. Dus over een paar jaar kan dat anders zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.