Video

Arme kinderen krijgen zomerpretpakket cadeau: 'Nu kan ik tóch een dagje naar de Efteling'

19 juli 2017 om 17:33 • Aangepast 20 november 2020 om 23:29
nl
Verre oorden, zee, bergen en de hele dag buitenspelen. De zomervakantie is voor de meeste kinderen het hoogtepunt van het jaar. Maar, sommige kinderen missen de boot. Voor hen zit een vakantie er niet in. 421.000 duizend kinderen in Nederland leven in armoede en 71 procent kan niet op vakantie. Om die kinderen toch een fijne vakantie te bezorgen deelt het Nationaal Fonds Kinderhulp 'zomerpretpakketten' uit. Met daarin bioscoopbonnen, zonnebrand en ...een dagje pretpark.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

In ontmoetingscentrum Meteoor in Oss was het woensdagmiddag een drukte van jewelste toen wethouder Kees van Geffen het eerste zomerpretpakket overhandigde. Een op de acht kinderen leeft in armoede en heeft moeite om op vakantie te kunnen gaan. Met het zomerpretpakket krijgen zij de nodige afleiding waardoor zij de zomer op een prettigere manier kunnen doorbrengen. Ouders, grootouders en kinderen zijn unaniem dolblij met het zomerpakket.

'Nu kunnen zij eindelijk ook zeggen dat ze weg zijn geweest'
Marian van der Burg weet hoe het is om haar kinderen op te voeden zonder vakantie. Als moeder kon zij haar kinderen niet op vakantie meenemen. "Het kwam erop neer dat we veel rondom het huis aan het rondhangen waren en we probeerden thuis dan activiteiten te improviseren." Ook haar kleinkinderen kunnen niet op vakantie gaan. Daarom is zij extra blij dat zij nu met zomerpakket een dagje weg kunnen naar bijvoorbeeld een pretpark. "Nu kunnen zij eindelijk ook zeggen dat ze weg zijn geweest."


'Soms vind ik de vakantie ook wel lastig'
Delany Disveld was één van de gelukkigen die naar huis gingen met een zomerpakket. "Nu kan ik een dagje naar het pretpark", vertelt hij blij. Op de vraag naar welk pretpark hij naartoe wil, hoeft hij niet lang na te denken. "De Efteling", zegt hij met een brede lach. Vaak geniet hij van de vakanties, maar omdat hij vaak thuis zit, vindt hij het ook weleens moeilijk. "Soms vind ik die vakanties maar lastig."


Het Nationaal Fonds Kinderhulp deelt dit jaar driehonderd 'zomerpretpaketten uit. Het doel is om dit aantal de komende jaren fors uit te breiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.