Balkons Cuijk gestut, huurkorting weg, maar kan er buiten gezeten worden?

20 juli 2017 om 14:56
nl
De bewoners van de flatgebouwen aan De Valuwe en Vuurijzerstede in Cuijk kunnen weer het balkon op. De boel is woensdag en donderdag met houten pilaren gestut. Daarmee heeft woningcorporatie Mooiland ook de korting van vijftig euro op de huur, die de bewoners ter compensatie kregen, ingetrokken.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Omdat de balkons van de woningen in Cuijk onveilig waren, barricadeerde Mooiland vorige maand de balkondeuren met houten planken. Daar waren veel bewoners niet blij mee, omdat ze hun deur niet meer open konden zetten om hun huis te luchten. Om het leed te verzachten werd een korting op de huur ingevoerd.

Nu de deuren niet meer gebarricadeerd zijn kan de korting worden teruggedraaid, volgens de woningcorporatie. “Het woongenot is terug”, zegt een woordvoerder van Mooiland. De houten pilaren blijven staan totdat de flatgebouwen begin volgend jaar worden gesloopt.

Niet ideaal
Eén van de bewoners van het complex aan De Valuwe laat weten de situatie niet ideaal te vinden. Ze denkt dat haar balkondeur straks met een pilaar op het balkon weer niet open kan.

Ook de compensatie van de woningcorporatie doet de vrouw weinig. “Van die vijftig euro huurkorting merken wij niets. Dat wordt via de huursubsidie gecompenseerd.” Klagen over het geheel doet de bewoonster niet. “Ik ben bang dat als ik klaag bij de woningcorporatie dat ik straks met de sloop van het pand geen goede nieuwe woning aangeboden krijg.”

Ook balkonklus in Oss
In Oss is een vergelijkbare operatie aan de gang. Ook hier moe(s)ten balkons verstevigd en verbeterd worden, omdat het niet langer verantwoord was er gebruik van te maken.

Vanaf deze week worden de balkons van in totaal achttien huizen aan de Kardinaal de Jongstraat en de Walraven van Hallsstraat onder handen genomen. Na de bouwvak zijn nog 24 woningen aan Singel '40-'45 aan de beurt. Bij de werkzaamheden wordt via sleuven een nieuwe bewapening aangebracht, zo meldt een woordvoerster van BrabantWonen desgevraagd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.