Video

Fans van Red Flames heben gelijk gekregen: winst in Breda op Noorwegen

20 juli 2017 om 21:56 • Aangepast 20 november 2020 om 23:27
nl
Breda kleurde donderdag voor de verandering niet geel-zwart, maar rood-geel-zwart. Fans van de Red Flames overstroomden deze dag de Baroniestad. Het Belgische vrouwenelftal speelde donderdagavond namelijk in het Rat Verlegh Stadion zijn tweede wedstrijd voor het Europees kampioenschap. Noorwegen werd met 2-0 geklopt, waardoor de Belgische ploeg nog kans maakt op de volgende ronde.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Afgaande op de supportersscharen, was België op voorhand al favoriet. “We zijn met vijfentwintigduizend man”, klonk het wat al te overmoedig uit de keel van één van de vele fans. Maar duizenden waren er zeker en vast.

Winnen noodzaak
Noorwegen, de tegenstander van onze zuiderburen, moest het bij wijze van spreken doen met een plukje aanhangers. Of dat de doorslag heeft gegeven? Beide ploegen moesten winnen. De Noorse vrouwen verloren immers in het openingsduel van de Oranje Leeuwinnen, Nederland dus, en België werd met 1-0 geklopt door Denemarken.

Ondanks de nederlaag waren de supporters van het vrouwelijke equivalent van de Rode Duivels niet bepaald in paniek. Eén van hen hield van tevoren rekening met een 5-2 zege op de Noorse opponent; een landgenoot zag zelfs niet op tegen de krachtmeting met het thuisland. Deze Derby der lage landen wordt maandagavond gespeeld in het Koning Willem II stadion in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.