Oranje Leeuwinnen winnen op EK ook van Denemarken: 1-0

21 juli 2017 om 00:51
De Nederlandse voetbalvrouwen hebben donderdagavond ook hun tweede wedstrijd op het Europees kampioenschap gewonnen. Op Het Kasteel, het stadion van Sparta, wonnen de Oranje Leeuwinnen van Denemarken. Het werd 1-0. De kwartfinale komt hierdoor heel dichtbij. Die kan maandag in Tilburg worden bereikt.
Profielfoto van Hans Janssen

Sherida Spitse mikte in de 20e minuut raak vanaf elf meter nadat Daniëlle van de Donk een strafschop had versierd.

Drie Brabantse internationals
De Valkenswaardse maakt met Kika van Es uit Boxmeer en de Tilburgse Angela Christ deel uit van de nationale selectie. Van dit drietal moest Christ tegen de Deense vrouwen genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Daar zag ze hoe Spitse als enige scoorde. In de tweede helft waren de beste kansen voor Denemarken, maar een tegentreffer bleef uit.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman opende het toernooi in eigen land met een 1-0 overwinning op Noorwegen. In de andere wedstrijd in dezelfde poule won Denemarken met dezelfde cijfers van België. Eerder donderdagavond wonnen de Red Flames in Breda met 2-0 van Noorwegen. Maandag staan België en Nederland tegenover elkaar in Tilburg.