De teller staat op zes, NAC huurt Thomas Agyepong van Manchester City

21 juli 2017 om 12:09 • Aangepast 20 november 2020 om 23:27
nl
Thomas Agyepong speelt komend seizoen weer voor NAC. De club uit Breda huurt de aanvaller voor het tweede seizoen op rij van Manchester City. De Ghanees is de zesde City-speler die komend voetbaljaar op huurbasis in Breda speelt.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout
Wachten op privacy instellingen...

De 21-jarige Agyepong speelde afgelopen seizoen 31 competitiewedstrijden in de Jupiler League voor NAC. Hij scoorde in die wedstrijden drie keer en gaf vier assists. Vooral in de laatste fase van het seizoen maakte hij een goede indruk, het leverde hem ook een uitnodiging op voor de nationale ploeg van Ghana. Hij speelde in deze zomer drie interlands.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, weet wat hij heeft binnengehaald met Agyepong. "Vorig jaar heeft hij zijn waarde bewezen en was hij met name in de slotfase van het seizoen van grote waarde. Thomas komt nu direct in een vertrouwde omgeving, dus hij hoeft niet meer te acclimatiseren."

"Onze selectie had nog de behoefte aan een vleugelspeler en Thomas vult die positie uitstekend in. We zijn blij dat we hem nog een seizoen in de armen mogen sluiten."

Wachten op privacy instellingen...

Manchester City
Agyepong is de zesde speler die op huurbasis van Manchester City de overstap maakt naar NAC. Eerder kwamen de verdedigers Pablo Mari en Angelino naar Breda, ook de middenvelders Pablo Fernandes en Manu Garcia en spits Thierry Ambrose spelen tijdelijk bij de promovendus.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.