‘Staat hier een kadaverwagen om de hoek?', stank op industrieterrein Oss niet te harden

21 juli 2017 om 17:48
nl
‘Staat hier een kadaverwagen om de hoek?’ Bij autobedrijf De Keijzer in Oss krijgen ze deze vraag geregeld. Zo erg is de stank op industrieterrein Danenhoef in Oss waar het autobedrijf zit. Wanneer het warmer wordt, is de stank volgens eigenaar Adrie de Keijzer niet te harden.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Signalen die ook de fractie van het CDA in Oss inmiddels hebben bereikt. Reden voor de partij om vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders over de stankoverlast op industrieterrein Danenhoef.

De Keijzer geeft aan al te klagen bij de gemeente sinds 2014. De laatste tijd wordt de stank echter steeds erger. Op een windstille, warme dag is het volgens hem het ergst. De oorzaak zit volgens hem in een grote verzamelput achter zijn bedrijf waarop het riool uitkomt.

'Tijd voor structurele oplossing'
Naar aanleiding van de klachten worden volgens het CDA in Oss steeds tijdelijke oplossingen geboden. Zo worden bijvoorbeeld de putten geregeld schoongespoten. Maar, na een paar weken is de stank gewoon weer terug. Volgens de partij is het daarom tijd voor ‘een structurele oplossing’.

Het CDA wil nu van het college exact weten welke maatregelen tot nu toe zijn genomen om het stankprobleem aan te pakken. Ook geeft de partij aan bezorgd te zijn over het vrijkomen van eventuele schadelijke stoffen.

'Put helemaal rot'
Iets waar De Keijzer zich ook zorgen om maakt. "Toen in 2015 een nieuwe put is geplaatst was de oude helemaal rot. Wie weet door wat voor goedje dat is gekomen", vraagt hij zich af.

De gemeente laat in een reactie weten nu niet in te gaan op vragen over de stankoverlast. Eerst gaan we de vragen van het CDA beantwoorden, geeft een woordvoerder aan. De gemeente wil ook niet zeggen of het probleem al bekend was.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.