Een Tour met twee gezichten voor Koen de Kort: 'Minder dan we hadden gehoopt’

24 juli 2017 om 00:14 • Aangepast 20 november 2020 om 23:24
nl
Met ruim 3500 kilometers in de benen is het overgebleven peloton op de Champs-Élysées in Parijs de finish van de Tour de France gepasseerd. Voor Koen de Kort uit Liempde was het een ronde met twee gezichten. ‘Minder dan we hadden gehoopt’.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Uiteindelijk vind ik dit toch wel een geslaagde Tour. Met Bouke Mollema hebben we een rit gewonnen en hij heeft zich goed laten zien in de bergen. Persoonlijk was ik erbij als bodyguard van Alberto Contador. Zijn negende plek in het eindklassement is niet heel slecht, maar ook niet waarvoor we kwamen. Een teleurstelling wil ik het niet noemen, maar het is minder dan we hadden gehoopt”, zei De Kort tegen de NOS.

“Ik heb zelf wel goed gereden en heb een paar keer meegezeten. Verder heb ik voor mezelf niet al te veel kansen gehad. De valpartijen van Contador hielpen ook niet mee. Ik ben zelf helemaal niet gevallen deze Tour, hij drie keer waar hij niks aan kon doen. Dat is pech en dat moet je in zijn positie effe niet hebben.”

Pech
Over pech gesloten: ook tijdens de slotrit zat het allesbehalve mee voor De Kort en zijn ploeg. Waar Dylan Groenewegen won op de Champs-Élysées, was Trek-sprinter John Degenkolb nergens te bekkenen. Hij bleek echter in de laatste drie kilometer lek te zijn gereden, net als zijn lead-out man De Kort. "Wat een teleurstelling en frustratie", aldus De Kort. "Dat is ook wielrennen."
[tweet:https://twitter.com/koendekort/status/889200513258053632]
De Kort sloot de Tour af op de 66ste plek met een achterstand van 2.45,57 op winnaar Chris Froome. Maandag stapt hij weer op de fiets bij Daags na de Tour in Boxmeer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.