Video

Zo wordt Bart dragqueen Selina Sugar op Roze Maandag

24 juli 2017 om 14:20 • Aangepast 20 november 2020 om 23:23
nl
Wenkbrauwen afscheren, jurkje aan en alle haren vastlakken. Dat is volgens Bart dé manier om van man te transformeren tot travestiet. Voor de schminck schakelt hij een betaalde visagist in.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Accepteren dat je bekeken wordt, hoort erbij. Bart vindt dat niet erg: "Al die heterostelletjes die naar ons komen kijken tijdens de Roze Karavaan, dat is toch het begin van diversiteit."

Drag Queen Divana Destiny vindt het ook niet erg om bekeken te worden. "Ik ga honderdduizend keer op de foto. Over een klein stukje doe ik daarom drie kwartier. Het is vooral lachen en genieten."

2,5 uur optutten
De dames (of heren) Vivaldi en Miss Evelyn May zijn ook druk met de wimpers, oogschaduw en blush. Ruim tweeënhalf uur duurt het optutten van het gezicht. "En dan veel wijn en voorop lopen in de karavaan."

De karavaan is het hoogtepunt van de Roze Maandag. Voor deze bonte stoet met veel roze, glitter, ballonnen, dragqueens en entertainment is het verzamelen omstreeks 12.00 uur.

De stoet zal drie kwartier daarna vertrekken vanaf het Burgemeester Stekelenburgplein en trekt door de binnenstad en over de kermis.

Wachten op privacy instellingen...


Noordanus
In de Stadhuisstraat wordt Roze Maandag officieel geopend door burgemeester Peter Noordanus en Miss Intercontinental Noord-Brabant 2017 Julia van Loon.

Roze Maandag is ooit begonnen als een klein feestje voor homo's en lesbiennes en werd voor het eerst georganiseerd in 1990 door de redactie van de Gay Krant. Destijds was de kermismaandag nog een rustige dag. Er kwamen toen enkele honderden feestgangers naar het centrum van Tilburg.

De kermis van Tilburg is de grootste van de Benelux.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.