Zorgtechnologiebedrijf Philips ziet de omzet groeien

24 juli 2017 om 12:30
nl
Zorgtechnologiebedrijf Philips ziet de omzet gestaag groeien. Over het tweede kwartaal lag de omzet vier procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. In die periode maakte de verlichtingstak nog onderdeel uit van de Amsterdamse multinational.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Ook de winst van het bedrijf steeg, namelijk naar 161 miljoen euro. Een jaar eerder werd in het tweede kwartaal een winst van 118 miljoen euro geschreven.

Solide
Philips-topman Frans van Houten sprak van 'solide resultaten'. Hij benadrukte dat het aantal bestellingen met 8 procent is gestegen en dat de verdiensten verbeteren. Dit komt door hogere verkoopaantallen en een betere productiviteit.

Vakbond FNV is blij met de goede resultaten van Philips. Anne van Dijk van de bond: "De omzet- en winststijgingen bij Philips door onder andere hogere volumes en een betere productiviteit is goed nieuws. Dit is voor Philips een mooie gelegenheid om het percentage uitzendkrachten te verlagen en meer mensen aan een echte baan te helpen. Zo werkt in Drachten ongeveer 20 procent op uitzendbasis."

Meedelen
"Ook de ruimere marges geven aan dat er ruimte genoeg is voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden. Als het met een bedrijf beter gaat, moeten de voordelen niet alleen in de zakken van aandeelhouders verdwijnen. Het zijn de werknemers die moeten meedelen in de winst", aldus vakbondsbestuurder Van Dijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.