Buurvrouw zag daders van plofkraak aan het werk: ‘Er stond een auto met open portieren klaar’ - Omroep Brabant
Video

Buurvrouw zag daders van plofkraak aan het werk: ‘Er stond een auto met open portieren klaar’

24 juli 2017 om 17:36
nl
Een auto met gedoofde lichten, open portieren en twee mannen in donkere kleren. Toen mevrouw Van der Stappen dit zondagnacht zag vanuit haar slaapkamer, wist ze genoeg. De ING-geldautomaat bij de Albert Heijn aan Het Dorp in Heesch stond op het punt te worden opgeblazen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

En zo geschiedde. Van der Stappen kon nog op tijd haar man wakker maken. “Hij is slechthorend en had niet in de gaten wat er gebeurde. We stonden nog even te kibbelen en toen werd de kraak gezet. Dat was een harde knal.”

Na de plofkraak op een geldautomaat in Vinkel, in maart van dit jaar, hield het echtpaar er rekening mee dat de flappentap in Heesch vroeg of laat ook opgeblazen zou worden.

Afspraak
“Daarom spraken we af om naar de achterkant van het huis te gaan als het hier zou gebeuren. Toen ik door had dat hier wat ging gebeuren, wilde ik ook niet te dicht bij het raam staan. Voor het geval dat het raam door de klap zou sneuvelen.”

Na de plofkraak vluchtten de daders in de donkerkleurige auto. Ze hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt. “Dit moet niet kunnen eigenlijk, maar zo gaat het tegenwoordig helaas.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.