Brandweer redt ontsnapte poes Angel: 'De hereniging was het mooiste moment'

25 juli 2017 om 12:46
nl
De brandweer heeft dinsdagochtend in Waalwijk een flink gat in een buitenmuur van een flat moeten hakken om een poes te redden. Poes Angel was maandagnacht ontsnapt aan haar baasje en was door een ventilatieopening onder een trap een loze ruimte ingeglipt.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Haar baasje, Sebastian Wolf, had ’s nachts al snel in de gaten dat Angel weg was en ging op zoek. “Een vriend van mij had het raam in de logeerkamer open laten staan en daar is Angel door ontsnapt. De deur naar die kamer zat wel dicht, maar mijn kat is nogal handig met deuren openen”, vertelt Sebastian.

“Mijn andere katten zaten ondertussen ook al bij het raam te snuffelen, maar liepen toch maar terug naar binnen.” Angel daarentegen, was al ‘gevlogen’. “Ik zocht binnen alles af terwijl mijn logee buiten aan het zoeken was. Hij zag Angel al snel zitten, maar ze schrok ergens van en schoot zo een soort ventilatieopening in.”

Geen oog dicht gedaan
Sebastian wist dus waar zijn kat zat en belde onder meer met zijn moeder en de dierenkliniek om raad. Uiteindelijk heeft het ongeruste baasje heel de nacht moeten wachten op de redding van zijn geliefde kat. “Ik heb geen oog dichtgedaan, heel de nacht niet.” Gelukkig was er ’s ochtends de brandweer die Angel kwam redden.

De brandweer hakte een gat in de gevel en kon zo Angel uit haar benarde positie halen. “De hereniging was het mooiste moment,” vertelt Sebastian opgelucht.

Voor de zekerheid is Angel nagekeken door de dierenarts. “We zijn net terug en ze heeft er gelukkig niet zo veel aan over gehouden. Er zit alleen een klein wondje bij haar nek. Ze heeft wel wat spuitjes gehad om aan te sterken." Angel lag dinsdagmiddag midden in de woonkamer bij te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.