Ik ga op vakantie en neem mee… Helmond! - Omroep Brabant

Ik ga op vakantie en neem mee… Helmond!

25 juli 2017 om 22:47 • Aangepast 20 november 2020 om 23:21
nl
Helmonders moeten hun trots overal ter wereld laten zien, dat vindt stadskunstenaar Rocco Verdult. Om Helmond letterlijk wereldwijd bekend te maken deelde hij dinsdag honderd naambordjes uit aan mensen die op vakantie gaan. De opdracht is simpel: maak ergens op vakantie een foto van het bordje, en deel het zoveel mogelijk.
Profielfoto van Maarten van den Hoven
Geschreven door
Maarten van den Hoven

Verdult is sinds een half jaar stadskunstenaar van Helmond en hoewel hij zelf uit Eindhoven komt, wordt hij zelf meer en meer trots op Helmond. “Er komen hier zoveel fantastische mensen, spullen en bedrijven vandaan, dat is oprecht iets om trots op te zijn. Helmonders delen hun trots vooral in Helmond met elkaar en dat mag ook wel eens met de buitenwereld vind ik."

Wachten op privacy instellingen...


Zwitserland
Het idee om het naambordje van Helmond in het buitenland te plaatsen ontstond toen Rocco zelf op vakantie was in Zwitserland. “Ik had een foto met zo’n bordje op social media gezet en mensen vonden dat ontzettend leuk. Ze dachten dat ik het echte bord mee had genomen naar Zwitserland.”

Promotie
De vakantiegangers die dinsdag een naambordje kwamen halen willen ‘hun’ Helmond graag promoten. “Het is mijn stad, het is een mooie stad en hij wordt ook steeds mooier. Deze actie vind ik ook gewoon heel leuk, dus ik dacht: ‘dat ga ik doen!’”

Wachten op privacy instellingen...

Wat er uiteindelijk met de foto’s gaat gebeuren laat de kunstenaar nog even in het midden. “Misschien een expositie of een boek, maar eerst maar eens afwachten wat er terugkomt. Ik ga zelf ook op vakantie, dus we wachten het af!

Uit alle inzendingen wordt uiteindelijk een winnaar gekozen die een luxe weekend mag verblijven in een hotel in Helmond, want zo vinden de trotse Helmonders: “Oost, west, thuis best!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.