Modeketen Witteveen failliet, 18 winkels in Brabant waarschijnlijk dicht

26 juli 2017 om 11:59
nl
Witteveen Mode is woensdag failliet verklaard. De achttien winkels in de provincie gaan vermoedelijk dicht. Het faillissement is aangevraagd vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld, schrijft De Telegraaf.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De krant meldt dat huisbank ABN Amro begin juni nog om toestemming heeft gevraagd om de schuld van het bedrijf om te zetten in een gedeeld eigenaarschap. Maar nog voordat dit administratief rondkwam, werd de keten al failliet verklaard.

De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd, omdat het modebedrijf zich niet aan een betalingsregeling zou houden. Ongeveer vierhonderd medewerkers komen op straat te staan. Het personeel is dinsdagavond op de hoogte gebracht van het nieuws. 

Achttien Brabantse winkels
De modeketen heeft in Brabant onder meer winkels in Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Roosendaal. Volgens een medewerker werken er in totaal zo'n 100 mensen in de filialen in de provincie.

De winkels gingen woensdagochtend gewoon open op verzoek van het hoofdkantoor. Er is nog niets bekend over de kansen op een doorstart. Vooralsnog blijven de winkels open, tot nader order.

Witteveen Eindhoven
Marieke van den Heuvel, filiaalmanager van Witteveen in Eindhoven werd dinsdagavond via een mailtje op de hoogte gesteld. "We zijn failliet en horen er woensdag meer over. Het is verschrikkelijk. Er gaat hier iemand, trouwen, eentje heeft net een huis gekocht en er gaat er eentje bijna met pensioen, dan krijg je dit. We wisten wel dat het niet zo goed ging, maar zo slecht ging het naar ons idee ook weer niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.