Video

Ramp-attractie Ohio staat ook op Tilburgse kermis

27 juli 2017 om 16:55
nl
De kermisattractie Fire Ball waarmee in de Verenigde Staten een dodelijk ongeluk is gebeurd, staat ook op de Tilburgse kermis onder de naam Chaos. Beide attracties zijn gebouwd door het bedrijf KMG in het Gelderse Neede.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het was enige tijd onduidelijk of de attractie Chaos wel of niet open zou gaan. De andere attracties op de Tilburgse kermis zijn om twaalf uur opengegaan. Rond één uur was de Chaos nog steeds gesloten. De exploitant van de attractie heeft tegen Jan Boots van de kermisvakbond gezegd dat hij zijn attractie wel wilde openen. 

Bij het ongeluk in Ohio met de attractie Fire Ball kwam een 18-jarige man om het leven en raakten zeven personen gewond. Een van de bakken van de attractie sloeg los en klapte op de grond.
[YouTube:https://youtu.be/qsgFCvb9G28]
[YouTube:https://youtu.be/QNFokrQFMgs]

Geschrokken
Over de oorzaak van het ongeluk is volgens KMG nog niets bekend. “We hebben contact met het bedrijf dat al jarenlang onze attracties exploiteert in de Verenigde Staten. Die zullen de zaak onderzoeken'', aldus Kroon.

Het bedrijf wacht de rapportage over het ongeluk af en zal zich dan beraden op eventueel te nemen maatregelen. Het is volgens Kroon het eerste ongeluk in het 28-jarig bestaan van het bedrijf.
[YouTube:https://youtu.be/H38tJoBCfQ8]

LEES OOK: Ramp-attractie blijft rest van de Tilburgse Kermis dicht na waarschuwing fabrikant

Strenge veiligheidsregels
Ook Jan Boots van de Kermisvakbond schrok van het nieuws uit Amerika, maar vraagt zich af of de Tilburgse attractie exact hetzelfde is als de Fire Ball. "Ik kan er nog niet veel over zeggen. Zijn de regels voor onderhoud en keuring hetzelfde als in Nederland? Op welke ondergrond stond bijvoorbeeld de attractie in Amerika? Ik denk niet dat hetzelde ongeluk in Tilburg zou kunnen gebeuren. Onze veiligheidsregels zijn heel erg streng."

Boots is ervan overtuigd dat de expoloitant er alles aan gedaan heeft om zijn attractie in orde te houden. "Het is immers zijn kapitaal en broodwinning." Boots spreekt later vandaag nog met de exploitant.

'Mij niet gezien'
Bezoekers van de kermis lopen langs de attractie en hebben van het ongeluk gehoord. "Ik zou gerust in de attractie gaan. De controles in ons land zijn goed en vast beter dan in Amerika", zegt een man. Een andere man kijkt er iets anders tegenaan. "Ik ga niet in deze attractie. Ik heb verschillende filmpjes van de attractie op internet bekeken. Mij niet gezien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.