Video

Tilburgse kermisbezoekers over ongeval Ohio: ‘Mijn dochter mag er niet in'

27 juli 2017 om 17:56
nl
Het dodelijk ongeluk in Ohio met de attractie Fire Ball waarbij een 18-jarige man omkwam en zeven mensen gewond raakten, heeft de bezoekers van de Tilburgse kermis aan het denken gezet. Op de grootste kermis van de Benelux staat dezelfde attractie, genaamd de Chaos. “Mijn dochter mag absoluut niet in deze attractie", vertelt een vrouw resoluut tegen de verslaggever van Omroep Brabant.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op verzoek van de Nederlandse fabrikant van de ramp-attractie, KMG uit Neede in Gelderland, blijven alle attracties voorlopig gesloten. Het bedrijf wil eerste de uitkomsten van het onderzoek in Amerika afwachten. “We nemen het zekere voor het onzekere”, is de gedachte achter het advies van het bedrijf.

ZIE OOK: Ramp-attractie Ohio staat ook op Tilburgse kermis, attractie Chaos blijft dicht

Bezoekers van de kermis lopen langs de gesloten attractie. Veel mensen hebben gehoord over en beelden gezien van het ongeluk. "Ik zou gerust in de attractie gaan. De controles in ons land zijn goed en mogelijk een stuk beter dan de keuringen in Amerika", zegt een man.

ZIE OOK: Fabrikant kermisattractie dodelijk ongeluk in VS adviseert: ‘sluit voorlopig attractie’

Een andere man kijkt er iets anders tegenaan. "Ik ga zeker niet in de attractie. Ik heb verschillende filmpjes van attracties op internet bekeken waar het fout gaat. Mij niet gezien."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.