Quiet 500 krijgt plek in het museum en breidt uit

28 juli 2017 om 17:38
nl
De Quiet 500 is te zien bij de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm in het Haags Historisch Museum. De expositie laat onder meer hedendaagse initiatieven zien om armoede te verzachten. De Tilburgse glossy over armoede is een van de blikvangers.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Ralf Embrechts, mede-initiatiefnemer van de Quiet 500, noemt het eervol om als jong initiatief nu al in een museum te liggen. Het Tilburgse tijdschrift is de tegenhanger van de Quote 500, met daarin de lijst van de rijkste mensen van Nederland.

Kloof arm en rijk
"Het past goed bij de toon van de tentoonstelling. Dat rijk ook voor arm zorgt is van alle tijden, alleen waren we dat misschien de laatste tijd een beetje vergeten", vertelt Embrechts. "Met de Quiet 500 proberen we die kloof te slechten en de situatie van mensen in armoede te verlichten."

Het Haags Historisch Museum laat in de tentoonstelling Arm en Rijk/Rijk en Arm zien hoe en waar de rijke e´n arme Hagenaars woonden en leefden. Van stadspaleis en buitenplaats tot krotwoning. En van socie¨teit tot buurtkroeg. De tentoonstelling is nog tot 3 september te zien.

Uitbreiding van Quiet Community
De Quiet Community zoals die in Tilburg bestaat wordt uitgebreid naar Den Bosch, Maastricht en Groningen. Die community bestaat er uit dat bijvoorbeeld een restaurant een extra tafeltje dekt waar een gezin dat onder de armoedegrens leeft kan eten. Een ander voorbeeld zijn fietsenmakers die voor deze gezinnen gratis reparaties doen. De community is mogelijk gemaakt door bijdragen van miljonairs die gecharmeerd waren van de gedachte achter de Quiet 500. In Tilburg doen nu al driehonderd bedrijven mee. Behalve de drie nieuwe gemeenten die mee gaan doen zitten er nog acht andere gemeenten op het vinkentouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.