Het is bijna bouwvak! Maar niet voor de harde werkers op de Moerdijkbrug

28 juli 2017 om 13:04 • Aangepast 20 november 2020 om 23:17
nl
De hamers gaan vanaf vrijdagmiddag eindelijk neer voor veel Brabantse bouwvakkers. Ze krijgen een welverdiende vakantie van drie weken tijdens de rustperiode in de bouw. Maar dat geldt niet voor iedereen. De werkzaamheden aan de Moerdijkbrug bijvoorbeeld gaan gewoon door.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Wie zijn werk heel erg mist de komende drie weken, kan fulltime meekijken met de bouwvakkers op de Moerdijkbrug via een livestream.

Wachten op privacy instellingen...

“Werken als anderen vrij zijn, is in de spoorsector heel gebruikelijk. Dat is een prestatie van de werknemers, maar ze zijn eraan gewend”, zegt een woordvoerder van ProRail over het doorwerken op de Moerdijkbrug.

Een derde
De werkers bij de Moerdijkbrug zijn niet de enigen die tijdens de bouwvak doorwerken. Meer dan een derde van de aannemers zet het werk de komende weken niet stop, blijkt uit een steekproef van USP Marketing Consultancy. Dat komt bijvoorbeeld omdat ze werken aan scholen of projecten met een deadline.

Bouwvakker Roy heeft vanaf vrijdagmiddag wél vakantie, vertelt hij aan onze verslaggeefster. Hij werkt al maanden aan nieuwe woningen in een voormalig klooster in Eindhoven. Waar hij zijn vrije tijd aan gaat besteden? Klussen in zijn nieuwe huis… Zelfs in de bouwvak staat het werk voor de échte bouwvakker niet stil.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.