Kitten die werd gevonden in een glasbak krijgt een nieuw baasje

28 juli 2017 om 16:03
nl
Livia, een kitten die eerder deze week gevonden werd in een ondergrondse glascontainer, krijgt een tweede kans. Het beestje heeft binnen een dag al een nieuw baasje gevonden. “Er belden heel veel mensen", zegt een medewerker van de dierenopvang.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Een buurtbewoonster hoorde het beestje miauwen vanuit de glasbak en plakte een briefje op de container met een waarschuwing. 'Niets in de glasbak gooien a.u.b. Er zitten jonge poesjes in', viel erop te lezen.

Gered
De afvalverwerker kwam snel ter plaatse om de container naar boven te halen en te legen. De gezonde kitten werd direct naar Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven gebracht. Hart van Nederland besteedde 's avonds op televisie aandacht aan het verhaal. Meerdere mensen hingen snel aan de telefoon en gaven aan Livia te willen adopteren.

Medewerkers van het asiel hebben al een keuze gemaakt. Wel moet de acht weken oude Livia nog twee weken verplicht in het asiel blijven, voor het geval de eigenaar zich meldt.

Vrolijk
Een medewerkster van de dierenopvang vertelt dat het heel erg goed met de kitten gaat. “Ze is echt vrolijk en aanhankelijk. Ze heeft er niks aan overgehouden. De wondjes op haar pootjes zijn minimaal. Je merkt aan haar in gedrag helemaal niks.” Hoe lang Livia in de container opgesloten heeft gezeten, is niet bekend.

Een dag eerder werden er ook al een poes en haar kitten in een doos over een hek gegooid bij Dierenopvang Maasland in Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.