Michael van Gerwen krijgt ongekend pak slaag van Phil Taylor

28 juli 2017 om 23:44 • Aangepast 20 november 2020 om 23:16
nl
Michael van Gerwen is uitgeschakeld op de World Matchplay. De nummer één van de wereld ging hard onderuit tegen Phil Taylor. De Engelsman won met 6-16.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Taylor was voor de wedstrijd duidelijk. Hij noemde Van Gerwen arrogant, daarnaast gaf de Engelsman aan dat het hem niet uitmaakt of hij wint of verliest. Tegenover RTL7 was Mighty Mike helder in zijn reactie. "Als ik dat zou hebben, zou ik thuisblijven."

Wachten op privacy instellingen...


Voor de Engelsman bleef het echter niet alleen bij woorden, op het podium liet hij zich ook zien. De eerste vier legs gingen naar Taylor, Van Gerwen pakte daarna met een elfdarter zijn eerste leg. Het tweede deel van vijf legs ging met dezelfde cijfers naar de voormalig nummer één van de wereld. Taylor kwam zonder problemen op 2-8.

En ook in het derde setje van vijf legs wist Van Gerwen slechts één leg te pakken. Taylor kwam daardoor op een enorme voorsprong te staan: 3-12. In het slot van de wedstrijd pakte Van Gerwen nog drie legs, maar een grote nederlaag kon hij niet meer voorkomen: 6-16.

Wachten op privacy instellingen...

Dubbels
Van Gerwen deed het scorend goed, maar op de dubbels ging het mis. In totaal kreeg hij 27 kansen op een dubbel, iets meer dan 22 procent gooide hij raak. Taylor kwam op een percentage van iets meer dan 57 procent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.