Michael van Gerwen zoekt schuld bij zichzelf na monsternederlaag: 'Het sloeg nergens op'

29 juli 2017 om 01:12 • Aangepast 20 november 2020 om 23:16
nl
Met vochtige ogen stond Michael van Gerwen kort na zijn grote nederlaag de pers te woord. De topdarter uit Vlijmen zocht de schuld van de nederlaag bij zichzelf. Vrijdagavond ging hij met 6-16 onderuit tegen Phil Taylor.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik denk dat ik alles tegen had", zei Van Gerwen tegenover RTL7. "De eigen vorm was aan het begin van het toernooi al niet best. De eerste wedstrijd was bij vlagen goed, de tweede wedstrijd ook. Vrijdagavond was het oké. Ik gooi 101 gemiddeld, maar het slaat nergens op wat ik sta te doen."

Even wist Van Gerwen niet of het nu 5-16 of 6-16 was geworden. "Of je nu verliest met 16-6 of 16-10, dat interesseert me geen reet. Het mag niet gebeuren. Ik kan het alleen mezelf kwalijk nemen. Ik moet het accepteren, hoe pijnlijk het ook is."

ZIE OOK: Michael van Gerwen krijgt ongekend pak slaag van Phil Taylor

'Concentratie niet honderd procent'
Het publiek in Blackpool steunde Taylor en joelde Van Gerwen continu uit. "Dat hoort er ook bij. Andersom is het ook wel eens. Ik mag het alleen mezelf kwalijk nemen dat de concentratie niet honderd procent was."

"Taylor heeft goed gespeeld. Iedere kans om mij pijn te doen heeft hij benut. En ik niet, ik heb geen enkele kans benut."

Wachten op privacy instellingen...

Maandje vrij
Voor Van Gerwen was het voorlopig even zijn laatste wedstrijd. In augustus komt hij niet in actie. Hij gaat naar huis in afwachting van de geboorte van zijn dochter. "Ik heb een maandje vrij, ik moet zorgen dat ik me daarna weer concentreer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.