Eerste goal Hirving Lozano, prachtige treffer Mauro Júnior en rake klap bij RKC

29 juli 2017 om 23:54 • Aangepast 20 november 2020 om 23:15
De start van de competitie komt steeds dichterbij. In aanloop naar het nieuwe seizoen oefenden veel Brabantse profclubs zaterdag. Hirving Lozano scoorde een keer voor PSV, de Eindhovenaren wonnen uiteindelijk met 4-0 van De Treffers. NAC won van Excelsior, terwijl er bij de wedstrijd van Willem II zeven treffers vielen. Een rondje langs de velden.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

PSV - De Treffers 0-4
PSV speelde achter gesloten deuren een wedstrijd tegen De Treffers, uitkomend in de tweede divisie. Bij de Eindhovenaren kwamen de spelers in actie die donderdag in de Europa League tegen NK Osijek niet aan de start verschenen. Davy Pröpper opende de score op aangeven van Hirving Lozano, de Mexicaan maakte na een half uur spelen zelf de 0-2.

Sam Lammers maakte op De Herdgang de laatste twee PSV-treffers. De eerste nog voor rust, zijn tweede een kwartier voor tijd. Lozano werd na twintig minuten in de tweede helft vervangen door Adam Maher.

Cercle Brugge - Willem II 5-2
Na een paar minuten keek Willem II in België al tegen een 2-0 achterstand aan. Nog voor rust viel de 3-0. Na een uur spelen maakte Jordy Croux vanaf de strafschopstip de 3-1, vijf minuten later verzorgde Karim Coulibaly de aansluitingstreffer. Daar bleef het bij voor de tricolores, Cercle scoorde nog twee keer en won met 5-2. Bij Willem II speelde de Spaanse aanwinst Pedro Chirivella negentig minuten.

NAC - Excelsior 1-0
Lachende gezichten in Breda. Spits Thierry Ambrose was blij met de assist op Manu Garcia, die tegen de concurrent in de eredivisie de enige treffer maakte. Pablo Mari is vooral trots. De verdediger is de nieuwe aanvoerder van de ploeg van trainer Stijn Vreven.

RUSG Brussels - RKC Waalwijk 1-0
RKC verloor in Brussel met 1-0. De Belgische ploeg stond een deel van de tweede helft met een man minder op het veld. Na iets meer dan een uur spelen werd Ramon Ferber van het veld gestuurd, uit frustratie sloeg hij Gigle N'Defe in zijn gezicht.

Jong PSV - Glasgow Rangers 3-1
In Engeland speelt Jong PSV om de Challenge Cup. In het eerste duel werd gewonnen van Glasgow Rangers. De ploeg van Dennis Haar won met 3-1, mede door een schitterende treffer van Mauro Júnior. De Braziliaan, die deze zomer overkwam van Desportivo Brasil, schoot van afstand de 1-0 binnen. Ook Matthias Verreth en Philippe Rommens kwamen tot scoren.

FC Oss - SC City Pirates Antwerpen 5-0
Voor de wedstrijd tussen FC Oss en SC City Pirates Antwerpen werden de technische staf en selectie van de thuisclub voorgesteld aan het aanwezige publiek. De toeschouwers kregen vervolgens vijf doelpunten te zien.

Fatih Kamaci, Joël Thomas, Thijs van Pol, Richard van der Venne en Erik Quekel waren succesvol voor de ploeg uit Oss. Quekel kwam al eens eerder uit voor FC Oss, de oud-speler van onder meer FC Den Bosch, Jong PSV en De Graafschap is op proef in Oss.

Eendracht Aalst - FC Eindhoven 0-3
FC Eindhoven heeft de supporters van Eendracht Aalst geen plezierige fandag gegeven. In het Pierre Cornelisstadion won FC Eindhoven met 0-3. Kyle De Silva, Joran Vermeulen en Dennis Van Vaerenbergh waren de doelpuntenmakers van de blauw-witten.

MVV-Helmond Sport 2-0, 0-0
In stadion De Geusselt speelde Helmond Sport een dubbele wedstrijd tegen MVV. Eerst speelden de basisteams van de twee clubs twee keer 35 minuten tegen elkaar, vervolgens kwamen de reserves van Helmond Sport en MVV tweemaal 35 minuten in actie. Het eerste duel werd door MVV gewonnen met 2-0, in het tweede duel vielen geen doelpunten.