Video

Demente ouderen knuffelen met een python: 'Ik ben nergens bang voor'

31 juli 2017 om 17:44
nl
Snoezelen met dieren. Mark Peeters uit Reusel heeft er zijn beroep van gemaakt om met zijn dieren naar instellingen te gaan waar de bewoners de beesten mogen knuffelen. Bij zijn collectie zitten niet alleen konijnen en kippen, maar ook een enorme python en schildpad: "Dieren die een beetje speciaal zijn maken het leuk voor de mensen".
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Maandagmorgen vertrekt Peeters met zijn dieren vanuit zijn woning in het Belgische Kaulille. Er gaat een wagen vol beesten mee naar zorghoeve t'Brugske in Borkel en Schaft. De demente ouderen die daar verblijven worden getrakteerd op een ochtend knuffelen met dieren.

Rustgevend
De ouderen genieten zichtbaar van de dieren. "Deze mensen komen door de dieren helemaal tot rust", zegt Riny Goossens van t'Brugske. Veel ouderen hebben vroeger zelf dieren gehad, of komen van een boerderij waar dieren werden gehouden. "Vroeger zorgden wij voor de dieren, nu is het andersom", zegt Goossens. Volgens haar lukt het de dieren goed om contact te maken met de ouderen.

Nergens bang voor
Het zijn niet alleen kippen, hondjes en katten die Mark Peeters meenneemt. Tot grote hilariteit van de bewoners komt er ook een enorme python te voorschijn. Jan is een stoere oude man. Hij krijgt de python om zijn nek en moet er om lachen: "Ik ben nergens bang voor". Maar Jan heeft dan ook een boerderij gehad en heel zijn leven tussen de dieren gezeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.