Ineens zat er een vreemde man op Mariana’s bank: 'We waren woedend'

1 augustus 2017 om 00:04
nl
Mariana Dias da Silva (27) is een Braziliaanse bewoonster van de studentenflat Talent Square in Tilburg die afgelopen weekend de schrik van haar leven kreeg. Een onbekende man liep zomaar haar voordeur binnen en ging op haar bank zitten. “De eerste nacht was ik zo bang dat er een vriendin bij me moest blijven logeren.”
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Dezelfde indringer lijkt op meerdere plekken in Tilburg te hebben toegeslagen. Mariana’s vriend Robin (29) was in eerste instantie ‘woedend’ toen hij hoorde wat zijn vriendin overkomen was. Hij deed zijn verhaal daarom op Facebook.

Mariana was zich bij het raam aan het opmaken, bijna klaar om naar de kermis te gaan. Haar deur stond open om haar kamer te laten luchten. “Een man kwam naar mijn deur en liep daarna gewoon binnen. Hij groette en zei zijn naam. Ik dacht dat het een nieuwe buurman was die zich kwam voorstellen. In slecht Nederlands had hij het over ‘mijn vrouw’ en ‘bellen’.

Op de bank
Mariana gaf hem daarom haar telefoon. “Hij liep verder en ging om de bank zitten, bovenop mijn kleren. Daarna opende hij WhatsApp en ging hij door mijn berichten.” Daarop pakte Mariana de telefoon af en belde haar vriend.

“Mijn vriend heeft hem verteld dat hij beter hulp kon zoeken bij een ander. De man ging er daarna vandoor.” Robin is flink geschrokken van de situatie. “Ik ging een beetje door het lint. Alleen al door het feit dat iemand zomaar ongevraagd binnenkomt”, vertelt hij.

Niet veilig
“Als diegene nou echt hulp nodig heeft en aanbelt, dan is dat acceptabel. Maar als iemand zomaar binnen komt lopen, verlies je meteen je gevoel van veiligheid. Je verwacht dit gewoon niet.”

Robin en Mariana belden daarna meteen de politie. De eerste dag voelde Mariana zich niet veilig. Een vriendin bleef daarom slapen. “Na alle reacties op Robin’s Facebookpost voelde ik me niet meer zo alleen. Maar ik laat de deur niet meer open staan als ik alleen thuis ben.”

Verwarde man
Robin heeft via Facebook contact gehad met andere mensen die in de omgeving van Tilburg eenzelfde situatie hebben meegemaakt. Ze vermoeden dat het om dezelfde verwarde man gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.