Schietpartij in Tilburg: 'Man die werd neergeschoten, schreeuwde om hulp'

1 augustus 2017 om 13:58 • Aangepast 20 november 2020 om 23:13
nl
Meerdere bewoners van een flat aan de Puccinistraat in Tilburg zijn maandagnacht getuige geweest van een schietpartij, waarbij een 25-jarige Rotterdammer in zijn buik en been werd geschoten. Zij hoorden schoten, gevolgd door een enorme harde en doffe klap. Een van de bewoners vertelt dat 'het slachtoffer op zijn balkon om hulp schreeuwde'.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Het slachtoffer werd maandagnacht meerdere keren beschoten. Een bewoner van hetzelfde flatgebouw vertelt dat hij wakker werd van de schoten en buiten iemand hoorde schreeuwen. "Ik rende naar mijn balkon toe en zag dat een man een eindje verder over het balkon hing. Hij schreeuwde om hulp. Daarna zag ik hem vallen", vertelt de flatbewoner die zijn naam niet bekend wil maken.

Wachten op privacy instellingen...

Een politiehelikopter vloog lange tijd boven de stad op zoek naar verdachte voertuigen. Zonder resultaat, er werd niks gevonden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De flat is afgezet met lint zodat de politie onderzoek kan doen.

Wachten op privacy instellingen...

Al vaker onrustig
Het is niet de eerste keer dat het onrustig is in deze wijk. In 2016 werd er verschillende keren  gevochten en geschoten in de Tilburgse wijk. Een Turks echtpaar werd overvallen en twee buschauffeurs waren slachtoffer van een overval. Ook werd de 68-jarige Thérèse Hiwat, die in de wijk woonde, in 2015 met 41 messteken vermoord. De politie zette meer agenten in en er werd maandenlang preventief gefouilleerd.

Lees ook: Meer politie in Tilburg-Noord na schietpartij, steekpartij en overvallen

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.