Monumentaal pand niet meer te redden, brandweer bang dat gevel omvalt

2 augustus 2017 om 09:36 • Aangepast 20 november 2020 om 23:12
nl
Het monumentale pand in Tilburg waar dinsdagnacht brand heeft gewoed, mag als verloren worden beschouwd. Het dak is volledig ingezakt, de bovenverdieping compleet uitgebrand. De brandweer zette de omgeving voor de veiligheid ruim af, omdat ze bang is dat de gevel instort.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Rond 8:00 uur werd de brandweer weer ingeschakeld omdat er een rookpluim was gezien. De brandweer ging met een hoogwerker omhoog om het pand te checken. Het bleek loos alarm.

Wachten op privacy instellingen...

Een bouwkundige komt woensdag kijken wat er eventueel behouden kan worden. De brandweer vreest dat de kans hierop erg klein is. Inmiddels is de omgeving door de gemeente afgezet met hekken. Er is een kleine doorgang voor voorbijgangers en later voor het winkelend publiek.

Wachten op privacy instellingen...

De brand brak even na middennacht uit en is mogelijk ontstaan door kortsluiting in een droger op de bovenste verdieping. Al snel greep het vuur om zich heen en sloeg de brand over naar de zolder van het naastgelegen pand van Vodafone en Ritel.

Een man moest naar het ziekenhuis. Hij was op het moment van de brand aanwezig en ademde rook in. Er was verder niemand in het pand. Het pand boven de FEBO werd (deels) verhuurd als Airbnb. De advertentie waarin de kamers worden aangeboden, is al verwijderd van de website.

Lees ook: Grote uitslaande brand in centrum Tilburg, monumentaal pand verwoest

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.