RKC in echte test met eredivisionist nipt onderuit, FC Den Bosch wint van De Graafschap

2 augustus 2017 om 23:00 • Aangepast 20 november 2020 om 23:11
Excelsior was woensdag te sterk voor RKC. De Waalwijkse ploeg oefende in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen de club uit de Jupiler League. De Rotterdammers versloegen RKC met 2-1.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

De eerste grote kans was voor RKC, Noël de Graauw raakte de binnenkant van de paal. De ploeg van trainer Peter van de Berg had het balbezit, maar Excelsior scoorde als eerste. Dogucan Haspolat opende de score, drie minuten later was het voormalig FC Eindhoven-speler Jinty Caenepeel die de 2-0 scoorde.

Irvingly van Eijma maakte in de tweede helft de 2-1. De Waalwijkse ploeg ging vervolgens in het resterende kwartier op zoek naar de gelijkmaker. RKC kreeg echter geen grote kansen meer en daardoor bleef het 2-1 voor Excelsior.

FC Den Bosch-De Graafschap
Woensdagavond speelde FC Den Bosch op het sportpark van vv Helvoirt een oefenwedstrijd tegen De Graafschap, een serieuze test voor de ploeg van trainer Wil Boessen. FC Den Bosch won met 1-0 van De Graafschap door een doelpunt van Danny Verbeek.

Tot nu toe speelde FC Den Bosch twee oefenduels. De amateurclubs vv Helvoirt (1-5) en Nooit Gedacht (0-6) werden verslagen.