Michael van Gerwen gaat wel de Champions League in

3 augustus 2017 om 15:40
nl
Michael van Gerwen heeft schitterend geloot voor de Champions League of Darts. De nummer één van de wereld zit in een groep met Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Adrian Lewis.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

In de Champions League of Darts strijden de acht beste darters van de wereld om de titel. De wedstrijden vinden zaterdag 16 en zondag 17 september plaats in Cardiff. 
[tweet:https://twitter.com/OfficialPDC/status/892409446726590464]
De eerste editie, in 2016, kende een droomfinale. Toen stonden Van Gerwen en Taylor tegenover elkaar. The Power won met 10-4.
[youtube:https://youtu.be/s_xFcRTY_cw]
Afgelopen week speelden Mighty Mike en Taylor tijdens de World Matchplay in Blackpool een memorabele onderlinge wedstrijd.
[youtube:https://youtu.be/CzYfr_bw9fs]
Relletje
The Power won met ruime cijfers en had na afloop geen goed woord over voor de Brabantse topdarter. Dat leidde tot een relletje, waarbij Van Gerwen aangaf zijn concurrent op de volgende toernooien 'gruwelijk op z'n reet te willen geven'. 

LEES OOK: Van Gerwen bijt terug richting Phil Taylor: 'Ga ‘m gruwelijk op z’n reet geven!'

De Champions League of Darts zou zomaar de eerste keer kunnen zijn, dat de kemphanen elkaar weer treffen. Vanwege de geboorte van zijn dochter, heeft Van Gerwen in augustus namelijk een rustpauze ingelast.

LEES OOK: Trotse Michael van Gerwen: 'Het wordt een dochter'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.