Nog geen lange rijen op Eindhoven Airport door acties Marechaussee

4 augustus 2017 om 13:13
nl
De stiptheidsacties van de Koninklijke Marechaussee op Eindhoven Airport leiden vrijdagochtend nog niet tot problemen voor reizigers. Verwacht werd dat er door de acties langere rijen zouden staan voor de paspoortcontrole. Maar daar is vrijdagochtend niks van te merken, zo constateert onze verslaggever die op het vliegveld is. De acties zijn om tien uur begonnen.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Met de stiptheidsacties hopen de vakbonden het vastgelopen cao-overleg vlot te trekken. Arjen Rozendal, woordvoerder namens de vakbonden, verwachtte overigens al dat de overlast voor de reizigers op Eindhoven Airport vrijdag wel mee zou vallen.   

"We werken altijd minutieus", gaf hij vrijdagochtend aan. Wat hem betreft is het doel van de actie vooral om reizigers uit te leggen wat er mis is bij Defensie. "We willen duidelijk maken dat Defensie is kapot bezuinigd", zei hij.

Onderhandelingen muurvast
De cao-onderhandelingen zitten sinds april muurvast. Het ministerie deed toen een eindbod. De overgrote meerderheid, 90 procent, van de vakbondsleden verwierp dat bod. Om het waarom van de actie uit te leggen delen militairen vrijdagochtend flyers uit aan reizigers op het vliegveld.

De vakbonden willen voor hun leden meer loon, een realistische pensioenleeftijd, passend bij de risico’s en (geestelijke en lichamelijke) belasting die het beroep van militair met zich meebrengt. Ook zouden er meer tijdelijke contracten moeten worden omgezet in vaste banen.

Ook stiptheidsactie Rotterdam
Donderdag zei het ministerie het te betreuren dat er nog geen akkoord is over een cao. Defensie zei toen alle energie te richten op het alsnog bereiken van een overeenkomst die voor alle partijen perspectief biedt.

Ook op Rotterdam Airport houdt de Marechaussee stiptheidsacties. Op Schiphol blijft het vooralsnog bij het uitdelen van flyers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.