Ontslag Phillip Cocu bij PSV niet aan de orde, laat Marcel Brands weten - Omroep Brabant

Ontslag Phillip Cocu bij PSV niet aan de orde, laat Marcel Brands weten

4 augustus 2017 om 18:10
nl
Veel PSV-supporters waren donderdagavond na de uitschakeling duidelijk, trainer Phillip Cocu ligt na de 1-0 nederlaag in Kroatië zwaar onder vuur. Technisch directeur Marcel Brands wil daar niets van weten.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

“Ik denk dat we deze teneur alleen met z’n allen om kunnen draaien. We moeten elkaar steunen in lastige tijd”, zei Brands een dag na de uitschakeling. “We moeten in ieder geval niet op elkaar afgeven. En dat geldt voor spelers, de staf en de supporters. Ik denk dat Phillip dat op basis van zijn voetbalcarrière en trainerscarrière absoluut verdient.”

“We hebben vorig seizoen geen goed seizoen gehad, daarvoor hadden we twee goede jaren. In de zomer hebben we alles geëvalueerd, nu zijn we net een maand bezig. We zijn allemaal teleurgesteld in het resultaat. Maar de maatregel die jullie verwachten, die gaan wij niet nemen.”
[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/893446019169398784]
'Ik heb dit vaker meegemaakt'
"Het allerbelangrijkste is dat het zo snel mogelijk een team gaat worden, we hebben verloren van een ploeg die wel een team is", vervolgt Brands. "Wij zijn nog geen team. Ik weet dat Phillip er zijn ziel en zaligheid in zal storten om het zo snel mogelijk te realiseren. We hebben de achterban nodig om Phillip en de staf te steunen, niet om daar op af te geven.”

"Ik heb dit vaker meegemaakt. Je kijkt ook terug op eerdere ervaringen. Wat klopt wel, wat klopt niet. En hoe reageren spelers op de coach? Dat is dusdanig dat we ons daar op dit moment geen zorgen over hoe te maken", aldus de technisch manager.
[tweet:https://twitter.com/paulpostman/status/893444724253745152]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.