Bloemencorso Valkenswaard betovert Efteling met eerste kunstwerk [FOTO'S]

5 augustus 2017 om 20:55
Omroep Brabant
Foto: Bloemencorso Valkenswaard
Omroep Brabant
Foto: Bloemencorso Valkenswaard
Omroep Brabant
Foto: Bloemencorso Vlakenswaard
Omroep Brabant
Foto: Bloemencorso Valkenswaard
Omroep Brabant
Het kunstwerk trok veel bekijks. (Foto: Bloemencorso Valkenswaard)
1/5 Foto: Bloemencorso Valkenswaard
Vrijwilligers van het Bloemencorso in Valkenswaard hebben zaterdag hun eerste kunstwerk opgebouwd in de Efteling. De komende vier weekenden mogen zij in het attractiepark een voorproefje geven van het Corso in Valkenswaard op 10 september.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

"Dit is uniek", vertelt Robin Wijnen van het Corso. "Een mooie kans dat we hier staan. We hebben er ontzettend veel plezier in en we hopen dat we er iets moois van kunnen maken."

LEES OOK: Bloemencorso Valkenswaard 'oefent' vier weken lang in de Efteling

Het sprookjesthema van het eerste kunstwerk is Doornroosje. De 3D-objecten zijn volgeprikt met dahlia's. De stukken trokken veel publiek. "Er zijn veel mensen die het Corso niet kennen", aldus Wijnen. "Je merkt gewoon dat het veel vragen oproept bij mensen en dat is leuk."

Meer bezoekers
De vrijwilligers van het Bloemencorso van Valkenswaard hopen dat de kunstwerken in de Efteling uiteindelijk zorgen voor meer bezoekers tijdens de parade. Met het thema '65 jaar Efteling in Bloemen' zou dat moeten lukken, denkt Wijnen. "Zeker door de vele Eftelingliefhebbers die er zijn in het land en in het buiteland."

Wachten op privacy instellingen...