Atlete Anouk Vetter uit Breda stunt met brons op WK atletiek: 'Iemand moet me wakker maken'

7 augustus 2017 om 00:27
nl
Anouk Vetter heeft de Nederlandse atletiekploeg de eerste medaille bezorgd op de WK atletiek in Londen. De Bredase regerend Europees kampioene behaalde in het uitverkochte Olympisch Stadion brons op de zevenkamp met 6636 punten, een verbetering van haar Nederlands record.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 24-jarige Vetter overtrof zichzelf op het zesde onderdeel met een speerworp van 58,41. Zo ver was een atlete nog nooit gekomen tijdens een WK. Het bracht haar van de vijfde naar de derde plaats in de tussenstand.

"Ik was enorm bang om mezelf teleur te stellen na die speerworp. Ik kon alleen maar verliezen. De 800 meter was knokken en bij de bel zat ik stuk. Ik dacht alleen maar: 'Gaan, gaan, gaan!'. Toen ik m'n naam zag op het bord... Ik kan het nog steeds niet geloven. Iemand moet me wakker maken."

"Het meerkampniveau is enorm hoog en mijn doel was eigenlijk top vijf. Ja, dit is een droom die uitkomt", zei een geëmotioneerde Vetter.

Tweede meerkampster
Vetter is de tweede Nederlandse meerkampster met een WK-medaille. Dafne Schippers behaalde bij de WK van 2013 in Moskou ook brons.

De Belgische Nafissatou Thiam won het goud met 6784 punten. Ze was al olympisch kampioene en is nu ook wereldkampioene. Nadine Visser eindigde als zevende met 6370 punten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.