Man uit Boxtel wil Nederland in, maar eindigt voor 10 jaar in de cel - Omroep Brabant

Man uit Boxtel wil Nederland in, maar eindigt voor 10 jaar in de cel

7 augustus 2017 om 22:55
nl
Een 40-jarige man uit Boxtel bleek bij een controle op luchthaven Schiphol nog tien jaar cel tegoed te hebben. De man kwam vanuit Canada en bij de controle door de Koninklijke Marechaussee afgelopen zaterdag, kwam de openstaande straf aan het licht.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De man is tot 3650 dagen gevangenisstraf veroordeeld voor een drugsdelict. Hij is direct aangehouden en zit vast, laat de marechaussee maandag weten.

Identiteit
De Koninklijke Marechaussee wil niets kwijt over de identiteit van de man. Wel zegt een woordvoerder dat hij bij de paspoortcontrole gepakt is. Hoe en waarom, is niet bekend.

Een woordvoerder van het parket Zeeland-West-Brabant vertelde aan het BD dat de man sinds 25 juli van dit jaar geregistreerd stond als voortvluchtige.

Hennepteelt
Volgens de woordvoerster kreeg hij de straf in 2013 in Antwerpen. De man werd veroordeeld voor lidmaatschap van een criminele organisatie en hennepteelt. De hennepkwekerij bevond zich in de Belgische plaats Geel.[facebook:https://www.facebook.com/KoninklijkeMarechausseeOfficieel/posts/2726725090678317]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.