Rookbommen bij PSV: weer drie mannen gearresteerd

8 augustus 2017 om 17:48
nl
Drie mannen zijn dinsdagochtend door de recherche in Eindhoven gearresteerd voor betrokkenheid bij het afsteken van zes rookbommen. De rookbommen werden in april tijdens de wedstrijd van PSV tegen Ajax afgestoken in het Philips Stadion waardoor een flink deel van het stadion zich vulde met zwarte rook.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Tientallen bezoekers, waaronder kinderen, kregen door die rook last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn. Ook was er sprake van angst en paniek. In totaal deden twaalf personen aangifte, maar het aantal supporters met klachten lag vele malen hoger.

De politie stelde direct na het incident een onderzoek in, in samenwerking met PSV. PSV-directeur Toon Gerbrands liet weten dat er 'grenzen zijn overschreden'.

LEES OOK: Rookpotten in Philips Stadion, camerabeelden leiden tot arrestaties van zes mannen

Videobeelden
Onder meer na het bestuderen van videobeelden kon de politie dinsdagmorgen drie arrestaties verrichten. De aangehouden mannen zijn 21, 28 en 29 jaar oud en komen uit Sint Oedenrode, Eindhoven en Veldhoven. Van dat gezelschap wordt de 21-jarige man uit Sint Oedenrode ervan verdacht een coördinerende rol te hebben gespeeld bij de actie. 

Vorige maand werden al zes mannen aangehouden voor de betrokkenheid bij de rookbommen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.