Melissa Boekelman door naar finale kogelstoten op WK Atletiek

9 augustus 2017 om 00:26
nl
Melissa Boekelman heeft zich geplaatst voor de finale van het kogelstoten op het WK-Atletiek in Londen. De Bredase atlete stootte een afstand van 17.88 meter tijdens de kwalificatie en dat was voldoende om door te gaan naar de finale. 'Het was zenuwslopend, maar ik weet dat ik vorm ben."
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Ze moest 18,30 meter stoten of bij de beste twaalf eindigen om zich te plaatsen voor de finale. De 17,88 meter leverde Boekelman uiteindelijk de negende plek op. Anita Márton uit Hongarije was de beste in de kwalificatie en stootte tot een afstand van 18,76 meter. 

'Zenuwslopend'
"Wow, dat was echt spannend", vertelde Boekelman na de kwalificatie aan de NOS. "Het was zenuwslopend, maar ik ben ijskoud gebleven. Ik wilde zo graag die finale halen en ik wist dat het mogelijk was. Het is gelukt! Nu ga ik echt genieten van die finale."

Het persoonlijk record van Boekelman staat op 18,66 meter. Daar bleef ze dinsdagavond dus wel ver bij uit de buurt. En pas in haar derde poging kwam ze tot dinsdagavond tot de 17,88 meter, waarna ze het uitschreeuwde van vreugde.

'Ik ben in vorm'
"De eerste twee stoten was ik te gretig. Het moet lukken in die drie pogingen. Ik weet dat ik vorm ben, maar het moet er wel uitkomen op dat moment. Gelukkig gebeurde dat, ik ben zo blij", aldus Boekelman na afloop.

De finale van het kogelstoten is woensdagavond en begint om 21.25 uur Nederlandse tijd.

[instagram:https://instagram.com/p/BXjREDHgvCi/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.