Drugsopslag gevonden pal achter politiebureau in Boxtel: 'Drugs per post verstuurd'

9 augustus 2017 om 22:19 • Aangepast 20 november 2020 om 23:01
nl
Bij een grote politie-inval in een gebouw aan de Duit in Boxtel zijn grote hoeveelheden grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Ook zijn er pillen en poeders gevonden. Twee mannen en een vrouw zijn dinsdagavond aangehouden. Opvallend detail: het pand ligt vlak achter het politiebureau in Boxtel-Noord.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

De verdachten zouden systematisch drugs hebben verkocht aan klanten in het buitenland. Ze verstuurden de drugs per post.

Wachten op privacy instellingen...

De pillen en poeders bevatten vermoedelijk gevaarlijke en verboden middelen. Om welke stoffen het precies gaat en hoeveel er precies in het gebouw lag opgeslagen, wordt nog onderzocht. Een gespecialiseerd bedrijf voert de grondstoffen af in grote vaten.

Dozen met pillen en poeders
In het huis van een van de verdachten werden ook nog dozen met pillen en poeders gevonden. Die zijn samen met twee auto's ook in beslag genomen.

Wachten op privacy instellingen...

Uit voorzorg staat er een ambulance klaar voor het geval mensen onwel worden van de stoffen. Ook is er een gespecialiseerd team van de brandweer Luyksgestel gekomen. Volgens de politie is het verplaatsen van de grondstoffen voor synthetische drugs een gevaarlijke klus.

Wachten op privacy instellingen...


Buren weten van niets
Buren van het bedrijf waar de drugsgrondstoffen zijn gevonden hebben nooit iets verdachts gezien. Een architect van een architectenbureau dat naast de opslag zit, zegt dat hij het heel vervelend vindt dat zijn bedrijf in verband wordt gebracht met drugs: "Ik krijg hier veel telefoontjes over, maar wij weten van niets."

Ook een garagehouder in hetzelfde gebouw zegt nooit iets van de opslag van drugsgrondstoffen gemerkt te hebben: "Ik zit hier sinds een jaar en baal er vooral van dat mijn klanten nu niet kunnen komen, omdat de politie alles heeft afgezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!