Zo vangt een 11-jarige een meerval van 1,78 meter [VIDEO]

9 augustus 2017 om 20:37
nl
Ryan Neef uit Gilze heeft deze week in rivier de IJssel de vangst van zijn leven gedaan. Ryan was samen met zijn vader aan het vissen op snoekbaars en dacht dat zijn lijn onder de boot vast zat. Er bleek echter een enorme meerval van maar liefst 1,78 meter aan de haak te zitten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

"Ik vermoedde meteen dat het om een meerval ging", vertelt Jeroen. "De hengel van Ryan werd meteen met kracht naar beneden getrokken. De vis is zo sterk dat de boot werd meegetrokken en we gingen ook nog eens stroomafwaarts. Ik heb de boot bestuurd en Ryan heeft de vis aan de hengel gehouden." 

Het gevecht met de meerval duurt ongeveer drie kwartier. "Toen kwam de meerval voor het eerst boven water. Hij had een kop als een stoeptegel", beschrijft Jeroen. Bij de vierde poging hebben vader en zoon de vis eindelijk te pakken en trekken ze hem met veel moeite aan boord. Jeroen kan enige trotsheid niet onderdrukken: "Ryan heeft het meeste werk bij deze vangst gedaan."
[YouTube:https://youtu.be/9KeIbokjsEQ]

Rolmaatje
Met een rolmaatje wordt de lengte van de vangst vastgesteld: 1,78 meter. Daarna gaat de meerval terug de IJssel in.

Op de website van Sportvisserij Nederland zijn twee filmpjes van de bijzondere vangst te zien. De filmpjes zijn gemaakt door de vriendin van Jeroen.  
[YouTube:https://youtu.be/pSZd75Q6SuQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.