'Hagelstenen zo groot als knikkers sloegen door tenten heen', Tonnie vlucht van Italiaanse camping

10 augustus 2017 om 15:24 • Aangepast 20 november 2020 om 23:01
nl
Alle extremen weersomstandigheden heeft Tonnie Smits uit Werkendam nu wel meegemaakt tijdens zijn vakantie in Noord-Italië. Temperaturen van boven de veertig graden, storm en woensdagavond een enorme hagelbui. "Hagelstenen zo groot als royale knikkers sloegen dwars door de tenten van andere campinggasten heen", vertelt Tonnie die zelf met de caravan op de camping aan het Lago di Levico staat.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

"Het gegil van vooral de kinderen ging door merg en been. Ze moesten zich met handdoeken boven hun hoofd beschermen omdat hun tenten waren gescheurd." Zijn caravan raakte ook flink beschadigd. In het dak zitten behoorlijk wat deuken. Verder heeft hij de schade nog niet kunnen opnemen.

Wachten op privacy instellingen...

"Onze voortent had echter al behoorlijk wat te verduren gekregen met de storm van zondag." Voor Tonnie en zijn partner is het nu dan ook genoeg. Ze zijn donderdagochtend vroeg aan het inpakken en ze willen zo snel mogelijk weg. Eigenlijk was het de planning om tot zondag te blijven.

Niet de enige die vetrekt
Op de camping aan het Lago di Levico in Noord-Italië zitten veel Nederlanders en Tonnie is niet de enige die vertrekt. "Van ons straatje met acht plaatsen vertrekken er vijf", vertelt hij. "Je komt hier toch om vakantie te vieren."

Wachten op privacy instellingen...

"In het begin hebben we het heel leuk gehad. Maar nu zijn we er wel klaar mee", verzucht hij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.